sábado, 25 de fevereiro de 2017

DICA- Reaproveitar Queijo Duro/Restos / HACK- Reuse Hard/Leftover Cheese


Hoje trago algumas dicas para aproveitarem queijo duro ou restos. É óbvio que não gostamos de comer queijo duro, principalmente aquela casca rija, mas nada de deitar fora! Deparei-me com esta situação enquanto estava a acabar de comer um queijo amanteigado da Serra da estrela. Quando chegou ao fim apenas sobrou a "casca" do queijo e então decidi fazer um post sobre como posso reutilizar este queijo.

1. Triturar e congelar 
Podemos pegar nos pedaços de queijo e triturar-los num processador. O que costumo fazer em casa é congelar o queijo triturado e usa-lo em gratinados, massas, pizzas, etc.

2. Colocar na sopa
Podemos congelar os pedaços e quando estivermos a fazer uma sopa podemos juntar à cozedura dos legumes. Irá dar um sabor especial à sopa!

3. Em purés
Da mesma maneira que colocamos na sopa, também podemos colocar em purés! Em purés de batata, batata doce, abóbora, couveflor, etc.

4. Fondue 
Novamente, também podemos ir congelando pedaços de queijo e então podemos usar quando tivermos uma dose suficiente para fazer um fondue de queijo! Com croutons de pão duro no forno ou pão torrado, se torna um bom petisco! 

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Today I show you some tips or hacks to do when you have hard or leftover chease. It is obvious that we don't like to eat hard cheese, specially that hard shell, but it  is not to throw them away! I came up with this situation while I was finishing eating a famous Portuguese buttery cheese from Serra da Estrela. When it came to the end, there was only the "shell" left and so I decided to make a post about how I can reuse this cheese

1. Grind and freeze
We can pik up the cheese pieces and grind them in a food processor. What I usually do at home is to freeze the shred cheese and add the cheese in gratins, pasta, pizza, etc.

2. Put in the soup
We can freeze the cheese pieces and when we are making a soup , we can join some pieces to the boiling stock with the vegetables. It will give a special flavor to the soup!

3. Puree 
In the same way that we put it in the soup, we can also put it in purees! In mashed potatoes puree, sweet potatoes, squash, cauliflower purees, etc.

4. Fondue
Again, we can join pieces of cheese and use when we have enought to make a cheese fondue! With croutons of toasted bread, it becomes a good snack!


Créditos da Foto / Photo credits: Valeria Aksakova - Freepik

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